Известие

Collapse
No announcement yet.

помощ.двигател 166/2.0/155 почти си е отишал маи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• помощ.двигател 166/2.0/155 почти си е отишал маи

здравеите колеги.някои да ме насочи сервиз за алфи в бургас.до поморие не мога да стигна .двигателя чука ужасно .казват ми че биелни лагери и други лоши нешта.лошо ми стана .някои би ли ми казал за някои специалист -проверен.новообранец сам още с алфите .
    благодаря предварително.

имаш лично

Comment

Да беше написал какъв ти е двигателя.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Да беше написал какъв ти е двигателя.
        2.0/155, пише го в заглавието. Моите съболезнования колега, с какво масло е колата?

Comment

Първоначално публикувано от PACARIO Покажи съобщение
          здравеите колеги.някои да ме насочи сервиз за алфи в бургас.до поморие не мога да стигна ...
          А браво бе колега, че то до Поморие е един чеп място, някой авер да ти хвърля едно въже и си там, ако там ще си по-спокоен за развитието.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
            А браво бе колега, че то до Поморие е един чеп място, някой авер да ти хвърля едно въже и си там, ако там ще си по-спокоен за развитието.
            Виж как добре ти го е казал колегата
            Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

благодаря за саболезнованията .то това ясно .почнал сам да я расфасовам вече.тарся някво инфо за центровката на валовете.каде , как и коя марка на валовете да баде то4но .и пети4ки сам намерил ве4е???? кое е по лесния вариант /по евтиния /да правя основен ремонт или да тарся нов двигател /ама дали 6те попадна на 4итав такав/ .така 4е колеги помогнете с идеи.влюбих се в алфи4ката.ама може и на скраб да я пратя

---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:11 ----------

аааа маслото е 5/40 по каталога .смених го и на 6000 км от смяната двигателя си отиде.колата я купих преди 2 месеца,а уй вси4ко беше ок

Comment

...колата я купих преди 2 месеца,а уй вси4ко беше ок
                По-ясно от това нямаше как да го кажеш Съжалявам за красавицата, дано бързо да я върнеш на пътя.
                ...
                155 1,6 TS 16V `96
                166 2,4 JTD `99
                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Скоро коментирахме за присадките в маслата и какво става при смяната им... Дано да се разминеш леко.

Comment

благодаря за саболезнованията .то това ясно .почнал сам да я расфасовам вече.тарся някво инфо за центровката на валовете.каде , как и коя марка на валовете да баде то4но .и пети4ки сам намерил ве4е???? кое е по лесния вариант /по евтиния /да правя основен ремонт или да тарся нов двигател /ама дали 6те попадна на 4итав такав/ .така 4е колеги помогнете с идеи.влюбих се в алфи4ката.ама може и на скраб да я пратя

---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:11 ----------

аааа маслото е 5/40 по каталога .смених го и на 6000 км от смяната двигателя си отиде.колата я купих преди 2 месеца,а уй вси4ко беше ок
                    Първо отвори двигателя и установи състоянието му. Тогава ще прецениш какво да правиш.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако искаш да минеш тънко сваляй картера, почнал си от грешната страна да разглобяваш, доколкото разбрах ти чукат лагери, имай предвид, че трябва или да се отхлюпи леко магарето или да си йога да свалиш смукателя на леко открехнат картер. Ако сваляш двг да сменяш всичко за мен не си струва - търси друг.
                      и тия тънки масла ги забрави на тоя мотор - от 15W40 нагоре, най-добре като че ли 10или15W50, тоя мотор е най-голямата издънка моя е същия
                      Last edited by code; d.m.y г., 11:19.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                        тоя мотор е най-голямата издънка моя е същия
                        Айде сега приказки.........това пък от къде ти дойде? Аз съм от 7 години с този мотор и не ме е предавал никога!!! Просто човека се е подвел и вероятно при купуването си е еспестил некои важни стъпки от чеклиста!
                        "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от leshoiad Покажи съобщение
                          Айде сега приказки.........това пък от къде ти дойде? Аз съм от 7 години с този мотор и не ме е предавал никога!!! Просто човека се е подвел и вероятно при купуването си е еспестил некои важни стъпки от чеклиста!
                          Специално този мотор с големия вал е слаган много малко време, не искам никой да обиждам просто статистически е най-проблемен. Иначе и моя съм го закрепил.
                          sigpic

Comment

Колега на кой мотор казваш, че е с големия вал и респективно на кой с малкия?
                            Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

Първоначално публикувано от krustnika Покажи съобщение
                              Колега на кой мотор казваш, че е с големия вал и респективно на кой с малкия?
                              34103 със 155к.с. е със тежкия вал и със него излизат най-първите 166-ци, в новото хилядолетие 166 влиза с 36301 с по-лек вал, 150 коня, 6 скорости и мисля, че следващото Евро - 3 Скоростната кутия и тя си има немалка вина за износването на мотора щото 5-та на 166 е все едно 4-та на немска кола. Т.е. със слагането на 6-тата са и вдъхнали малко ресурс
                              Все пак най-големия мор за тия коли си остава вноса от Италия Моята 2007г беше вътре с някаква зверска гняс, смених коляновия вал, буталата, лагерите, изчистихме мотора, но последствията не закъсняха много. Тръгнали гърбици не можеш да ги спреш, мина се година смукателен вал в кофата, още година - изпускателен в кофата и сега вече няколко години карам "чисто новата" си кола
                              Last edited by code; d.m.y г., 08:49.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X